«Голос» вимагає від генеральної прокурорки підписати підозру корупціонеру з «Слуги народу» Юрченку, — Олександра Устінова

«Голос» вимагає від генеральної прокурорки підписати підозру корупціонеру з «Слуги народу» Юрченку, — Олександра Устінова

Виступ у Верховній Раді України Олександри Устінової, народної депутатки фракції «Голосу», членкині комітету ВР з питань правоохоронної діяльності:

— Це скликання парламенту прийшло сюди на гаслах боротьби з корупцією. За вас, за нас голосували, щоб не дати далі красти в цій країні. Ми всі обіцяли виборцям нульову толерантність корупції. Але таке враження, що багато людей в цій залі про це забули. Всі вчора бачили те відео, яке опублікувало НАБУ про колегу, пана народного депутата Юрченка. Давайте говорити відверто, Юрченко зараз — це паршива вівця у цьому парламенті. Це людина, яка зганьбила це скликання парламенту своїми діями.

Якщо ми зараз спустимо на гальмах те, що відбувається, і будемо закривати очі на те, що там немає складу злочину, немає доказів. Ми всі бачили це відео, і не лише ми, а й вся Україна і всі ваші виборці. І якщо зараз спустити це на гальма і сказати, що так, Генеральний прокурор була права і там нічого немає — це підтримати корупціонерів. Це підтримати помічника Юрченка, якому вчора обрали запобіжний захід тримання під вартою. І він зараз сидить в СІЗО.

Ви знаєте, що в суді, антикорупційному суді суддя визнав достатніми доказами і обгрунтованою підозру. І в цій же підозрі йдеться про вашого колегу, народного депутата Юрченка. Суд визнав достатніми ці докази, і зараз його помічник сидить в СІЗО. А Юрченко не сидить, тому що в нього немає підозри, тому, що Генеральний прокурор нам всім брехала в обличчя, що недостатньо доказів.

Тому ми зараз вимагаємо після всього побаченого, щоб генпрокурор ще раз прийшла в цю залу і все ж таки підписала підозру Юрченку. Ми закликаємо зараз кожного, хто в цій залі, хто хоче показати свою єдність у боротьбі з корупцією, підходьте сюди і ставайте. Ми маємо показати, що ми не меншість, яка мовчить, а більшість, яка вимагає правди. Яка вимагає, щоб генпрокурор прийшла і сказала, чому того відео, яке бачили всі українці, недостатньо. Будь ласка, колеги, хто проти корупції, підходьте і ставайте. Хто вважає, що Юрченко має понести відповідальність.

Ми бачимо, хто зараз стоїть тут. Я дякую колегам, які підтримують і підходять з інших фракцій. Я щиро дякую. Тому, що цим ви показуєте, що ви проти корупції, що ви не будете мовчати, що це не одна фракція «Голос», яка вимагає, а парламент України, який вимагає прийти сюди генерального прокурора, і парламент України, який вимагає підписання підозри після того, що ми всі бачили по телебаченню.

І пане Юрченко, я знаю, що ви будете це дивитися. Я зараз вас не бачу, мабуть ховаєтеся або не ходите на роботу. Складіть мандат. Тому що зараз ви ганьбите всіх нас, хто сьогодні прийшов до влади. Прийшов сюди в парламент для того, щоб змінювати країну і боротися з корупцією.

Підписуйся на нашi

ще новини