«Голос» вимагає визнати вибори у Василькові недійсними через масштабні фальсифікації

«Голос» вимагає визнати вибори у Василькові недійсними через масштабні фальсифікації

У Василькові Київської області відбуваються численні порушення та спроби фальсифікації результатів виборів на користь окремих кандидатів. За таких умов неможливо встановити справжні результати, і вибори у громаді мають бути визнані недійсними.

Кандидати від «Голосу» та інших політичних сил фіксують порушення від самого початку голосування. Повідомляють про масові підвезення на дільниці людей зі зміненою пропискою, наявність на цих дільницях позначених червоним скотчем столів та членів комісій в кольорових масках, спроби підкупу виборців.

25 жовтня з 21:00 у містах та селах Васильківської об’єднаної громади почали вимикати світло, місцями на декілька годин. Комісії рахували бюлетені під світло ліхтариків в телефонах. За цей час наші кандидати фіксували підрахунок бюлетенів кількома членами комісії одночасно, були зафіксовані спроби сфальсифікувати дані підрахунків та внести до протоколу інші цифри.

Наразі за зверненнями кандидатів в депутати та членів ДВК від різних політичних сил відкрито більше десятка проваджень, з'явилися перші повідомлення про підозру в організації підкупу виборців. За останніми даними, протоколи 12 дільничних виборчих комісій відправлені на повний перерахунок, а процес встановлення результатів затягується.

«Голос» вимагає від Васильківської міської територіальної виборчої комісії визнати вибори у Василькові недійсними через масштабні фальсифікації. Ми також очікуємо оперативного реагування правоохоронних органів, неупередженого розслідування та притягнення до відповідальності винних у спробах порушити виборче законодавство.

Пряма мова Ярослава Железняка, народного депутата України, голови Київської обласної територіальної організації партії «Голос»:

— «Голос» йшов на місцеві вибори аби зупинити корупційні схеми, які будувалися на місцях роками. Безлад і масштабні зловживання на виборах, зокрема у Василькові, свідчать про те, що старі еліти всіма способами намагаються зберегти статус-кво. Тому зараз завдання влади — забезпечити чесні результати та захистити справжні голоси виборців.

Підписуйся на нашi

ще новини