«Голос» виступив за невідкладну реформу судової системи та припинення судового свавілля, — Кіра Рудик

«Голос» виступив за невідкладну реформу судової системи та припинення судового свавілля, — Кіра Рудик

Верховна Рада спроможна зупинити судове свавілля та невідкладно реформувати судову систему, про це заявила лідерка партії «Голос» Кіра Рудик у своєму зверненні.

Верховна Рада України спроможна зупинити судове свавілля, яке триває в Україні майже 30 років, та запустити дієву судову реформу. Для цього потрібно негайно внести на порядок денний законопроєкт про реформу судової влади та ухвалити його.

Пряма мова

Кіра Рудик, народна депутатка України, голова партії «Голос»:

— Наша партія орієнтована винятково на людей та захист їх інтересів.

Саме тому «Голос» буде боротися доти, доки не переможе судові безчинства та несправедливість існуючої «правової» системи.

Ми — альтернативна сила та адвокати українців.

Жити в страху, бути свідками відкупів, відкатів та закулісних домовленостей — скільки ще повинно постраждати стусів, стерненків, антоненків, щоб нарешті цьому неконтрольованому свавіллю настав кінець?

Це та демократія, за яку ми боролися? Це те сьогодення, яке ми бажаємо нашим дітям? При такій системі людині мислячій та прогресивній тут немає місця. Скільки ще ми будемо шукати кращої долі деінде?

Скільки ще ми будемо «відтягувати» ті державотворчі процеси — серед яких і адекватна судова система, орієнтована на простих людей, а не можновладців, — на які не спромоглися ні під час попередньої, ні під час теперішньої президентської каденції.

Ми готові співпрацювати, ми готові ділитися нашим баченням, нашими напрацюваннями, які стосуються реформування судової системи в Україні.

Судову реформу не спромігся провести жоден попередній президент. У президента Володимира Зеленського є шанс увійти в історію державотворцем, який реально провів оновлення судів та повернув упевненість і довіру громадян до судової системи.

Партія «Голос» — команда професіоналів та технократів, яка має план реформування судової системи. Ми готові ділитися своїми напрацюваннями та конструктивно співпрацювати з депутатським корпусом та представниками влади заради того, щоб українці нарешті отримали справедливі суди.

Отже, перший крок реформи необхідно зробити якнайшвидше — перезавантажити органи суддівського врядування, які зможуть очистити всю судову систему від недоброчесних і непрофесійних суддів та наповнити її тими, хто здатен судити справедливо.

Підписуйся на нашi

ще новини