«Голос»: Якщо депутати не бояться скасування недоторканності, то і президент не має боятися демократичної системи противаг

«Голос»: Якщо депутати не бояться скасування недоторканності, то і президент не має боятися демократичної системи противаг

«Є зміна, про яку говорили не менше, ніж про скасування депутатської недоторканності. Це зміна процедури імпічменту. І, коли нам намагаються замість змін до Конституції запропонувати законопроект щодо імпічменту, то, даруйте, це має такий самий стосунок до процедури відсторонення президента від влади, як жуйка «Орбіт» до боротьби з карієсом», — заявив голова фракції «Голосу» Сергій Рахманін під час виступу на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради.

За словами Рахманіна, президент як суб'єкт законодавчої ініціативи повинен внести зміни до 111 статті Конституції України.

«Нехай процедура імпічменту буде прозорою. Якщо депутати не бояться скасування недоторканності, то і президент не повинен боятися демократичної системи противаг», — додав голова фракції «Голосу».

Також Рахманін висловив стурбованість намірами президента збільшувати свої повноваження, що не відповідає передвиборчій програмі Зеленського як кандидата у президенти.

«Якщо ви подивитеся на деякі зміни, то він фактично збирається підпорядкувати собі майже усі силові структури. Починаючи від Національної гвардії, що має дуже дивний вигляд з огляду на чинне законодавство, закінчуючи можливістю створювати регуляторні органи у необмеженій кількості. Мені здається, що я якусь серію «Слуги народу» пропустив», — підсумував Сергій Рахманін.

Підписуйся на нашi

ще новини