«Голос» — «за» відставку Авакова, — Андрій Осадчук

«Голос» — «за» відставку Авакова, — Андрій Осадчук

«Голос» підтримуватиме відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ, адже домагається її більше року, заявив народний депутат фракції «Голос» Андрій Осадчук.

«Голос» був першою політичною силою в цьому парламенті, яка ініціювала відставку міністра Авакова. Ми підтримували цю ідею тоді, підтримуємо її зараз. Причина — не відбулось реальної реформи МВС та Національній поліції. Вперше ми ініціювали відставку Авакова через зґвалтування дівчини у відділку поліції в Кагарлику. Антон Геращенко тоді обіцяв у залі парламенту, що увесь Кагарлицький відділ буде розформовано. А ми прекрасно знаємо, що більша його частина продовжила служити в поліції. На жаль, подібних випадків є досить багато. Це типовий приклад кадрової політики в поліції. Тому «Голос» підтримує відставку Авакова, бо МВС таки потрібні реформи», — пояснив депутат.

Однак, на думку Осадчука, сама по собі відставка Авакова проблеми з нереформованою системою не вирішить.

«Найважливіше — не сама відставка. Велике питання: хто буде замість Авакова? Зараз є величезні сумніви: чи дійсно є бажання зробити МВС ефективнішим, чи це лише бажання Банкової отримати більший контроль над всією системою МВС? Тому я б закликав президента, прем’єр-міністра і «Слуг народу», як мінімум, спробувати обговорити кандидатуру нового міністра з парламентом перед її внесенням», — наголосив депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини