«Голос» закликає Верховну Раду засудити «місцеві вибори» в Криму

«Голос» закликає Верховну Раду засудити «місцеві вибори» в Криму

Партія «Голос» засуджує проведення так званих «місцевих виборів» до незаконних інституцій окупаційної влади в Автономній Республіці Крим. Парламентська фракція «Голосу» закликає Верховну Раду України ухвалити заяву у зв'язку зі вчиненням Російською Федерацією чергового злочину проти України.

«Крим і Севастополь — тимчасово окуповані території України, де Російська Федерація як держава-окупант зобов'язана неухильно дотримуватися національного законодавства України як держави-сюзерена. Цього вимагають норми міжнародного права. А проведені 8 вересня «вибори» до незаконних інституцій, утворених російською окупаційною адміністрацією, — це безсумнівно ще один міжнародний злочин, вчинений Росією проти суверенітету і територіальної цілісності України», — заявив народний депутат від фракції «Голосу», секретар профільного комітету Верховної Ради з деокупації та реінтеграції окупованих територій Рустем Умєров.

«Голос» також вважає необхідним висловити у заяві подяку міжнародним організаціям, урядам і парламентам країн за виказану ними позицію щодо засудження та невизнання незаконних виборів, проведених російськими окупантами в Криму.

Маємо щиро подякувати і кримськотатарському народу й етнічним українцям, які в абсолютній своїй більшості підтримали заклики та заходи Меджлісу кримськотатарського народу щодо бойкоту незаконних виборів, які були зорганізовані окупаційною владою.

Підписуйся на нашi

ще новини