«Голос» заручився підтримкою України від депутатів європейського партійного об‘єднання у ПАРЄ

«Голос» заручився підтримкою України від депутатів європейського партійного об‘єднання у ПАРЄ

Європейське партійне об‘єднання «Альянс лібералів і демократів за Європу» (ALDE) послідовно висловило підтримку суверенітету та територіальній цілісності України та засудило кількість порушень режиму припинення вогню на Сході України.

Таку заяву оприлюднила група депутатів європейського об‘єднання у Парламентській асамблеї Ради Європи після розмови з лідеркою «Голосу» Кірою Рудик. «Голос» є першою парламентською партією, яка увійшла до складу ALDE. Одне із завдань партії в об‘єднанні — відстоювати інтереси України та привертати увагу європейських партнерів до російської агресії на Сході України.

Пряма мова

Кіра Рудик, лідерка партії «Голос»:

— Тиждень тому я звернулася до наших європейських партнерів ALDE , щоб вони висловили свою позицію щодо ситуації на східних кордонах України. Ми дуже раді, що вони миттєво відреагували.

У своїй заяві ALDE наголошує, що російське військове нарощування, агресивна риторика та дії повинні припинитися, у регіоні потрібна термінова деескалація, Росія повинна відновити прозорість та обмін інформацією про свою військову діяльність відповідно до стандартів ОБСЄ та дотримуватись законодавчих зобов’язань перед Радою Європи.

А також йдеться про те, що важливо надати Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ повний та безперешкодний доступ до всіх територій, контрольованих сепаратистськими силами на Сході України. ALDE вкотре підтверджує свою неухильну підтримку України. І «Голос» вдячний за те, що маємо таких сильних і надійних партнерів.

Підписуйся на нашi

ще новини