«Голос» застерігає від турборежиму щодо імплементації «Нормандії» в українське законодавство

«Голос» застерігає від турборежиму щодо імплементації «Нормандії» в українське законодавство

Вже в середу, 11 грудня, комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування розглядатиме питання імплементації результатів зустрічі у Нормандському форматі у законодавство України. Партія «Голос» застерігає від поспіху у питаннях національної безпеки і наполягає на грунтовному розгляді та обговоренні цих домовленостей.

Пряма мова Юлії Клименко, депутатки фракції «Голосу» у Верховній Раді:

— Завтра виноситься це питання на комітеті ВР о 16:00. Вже ось з такою швидкістю ми починаємо імплементувати те, що вчора було прийняте, не розібравшись до кінця, що саме.

Для початку треба повністю прочитати, бажано мовою оригіналу, те комюніке, яке було підписано, а не ті витримки, які нам надали. З того, що вже відомо, — не обговорювалося, як збираються імплементувати «формулу Штайнмаєра» в частині виборів до встановлення контролю над кордоном.

В будь-якому разі безпековий аспект повинен іти першим: звільнення територій, контроль над кордоном. Минає якийсь період, 3—5 років, і тільки після цього ми проводимо вибори. Бо ми розуміємо, що шостий рік люди на окупованих територіях знаходяться в умовах промивання мізків російською пропагандою. Як ми збираємось робити там вибори? Як там будуть там висуватись українські політичні сили, якщо там в принципі немає українського політичного порядку денного? Тому повинен пройти якийсь період часу.

На окупованих територіях вибори очевидно неможливі. ЦВК підготувала висновок і сказала, що там неможливо провести дочасні вибори. Їм потрібен час після деокупації та реінтеграції для того, щоб взагалі забезпечити чесний виборчий процес. Все, що буде відбуватися без цього, — це фейк. Це фейкові вибори, це той план Путіна, заради якого він і окупував ці території.

Підписуйся на нашi

ще новини