«Голос» зазнав кібератаки

«Голос» зазнав кібератаки

Ми підтверджуємо, що на CRM-сервер, яким користується партія «Голос», сталася кібератака. Наші ІТ-фахівці з'ясовують її наслідки та причини, а також перебувають в контакті з групою, яка здійснила цю атаку.

Фінансово чутливої інформації там не було. Ми просимо пробачення у людей, які довірили нам свої дані, і обов'язково врахуємо всі недопрацювання цієї короткої кампанії. Будемо інформувати про подальші кроки.

ОНОВЛЕНО:

Раді повідомити, що наші фахівці закрили виявлену вразливість. Зараз атакувати нашу CRM-систему неможливо. З найбільшою імовірністю, дані волонтерів не вийшли за межі системи. Дякуємо волонтерам Кіберальянсу за те, що допомогли виявити проблемне місце у захисті.

«Це був жорсткий урок, але ми його вивчили і зробили всі потрібні висновки. Ми всі живемо у світі, де кібератаки відбуваються постійно, а тому важливо вміти оперативно виявляти і закривати вразливості. Наша команда працюватиме над тим, щоб дані наших волонтерів були захищені на найвищому рівні», — прокоментував керівник проекту впровадження CRM-системи Андрій Кучеренко.

Підписуйся на нашi

ще новини