«Голос» збирає позачергове засідання парламенту для створення ТСК у справі «вагнерівців», — Роман Костенко

«Голос» збирає позачергове засідання парламенту для створення ТСК у справі «вагнерівців», — Роман Костенко

«Голос» вже зареєстрував постанову створення парламентської тимчасової слідчої комісії для розслідування справи «вагнерівців» та почав збір голосів за скликання позачергового засідання для її ухвалення. Тільки так можна з’ясувати, що насправді сталося і покласти край чуткам та фейкам. Українці хочуть і мають право знати правду.

Пряма мова Романа Костенка, народного депутата від фракції «Голосу», секретаря комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки:

— Фракція «Голос», як і обіцяла, зареєструвала постанову за створення тимчасової слідчої комісії щодо зриву спецоперації з «вагнерівцями». Тому що суспільство вимагає відповідей на конкретні питання: чи була державна зрада і чи можна довіряти владі?

Навколо цієї теми уже дуже багато фейків. Почалась ціла інформаційна кампанія. Можливо для відволікання уваги. Журналісти публікують начебто таємну інформацію, правоохоронці викликають громадян на допити, а українське суспільство просто не розуміє кому можна вірити.

В демократичній країні тільки парламент може бути ефективним арбітром між президентом і спецслужбами. Тому ми повинні взяти на себе відповідальність і створити тимчасову слідчу комісію.

Хочу вас запевнити, що створення ТСК є найефективнішим способом для з’ясування істини, результатом якої має стати або спростування фейків, або звернення до правоохоронних органів.

Ми бачимо, що створення ТСК гальмується, тому ми ініціюємо позачергове пленарне засідання і закликаємо всіх депутатів незалежно від політичних фракцій, незалежно від політичних сил підтримати нашу ініціативу.

Ми повинні проголосувати і створити тимчасову слідчу комісію. Закликаю всіх долучатися до неї і розібратися, що сталося насправді.

Підписуйся на нашi

ще новини