«Голос» зібрав парламентську «Кримську платформу»

«Голос» зібрав парламентську «Кримську платформу»

Коротко: Міжфракційне об’єднання «Кримська платформа» у Верховній Раді створене для того, аби пришвидшити впровадження законів і стратегічних програм з деокупації та реінтеграції Криму, захисту інтересів і прав українських громадян в окупованому Криму та відшкодування Росією збитків, завданих її протиправними діями.

Мета зібраного з ініціативи «Голосу» МФО — забезпечити активну участь парламенту та злагоджену роботу усіх фракцій за цими напрямками.

Співголовами МФО «Кримська платформа» стали ініціатор її створення Рустем Умєров та його колеги з інших фракцій — Мустафа Джемілєв, Єлизавета Ясько і Ахтем Чийгоз.

Детально: «Кримська платформа» також сприятиме і створюватиме умови для:

→ посилення протидії військовій агресії Росії проти України та мілітаризації Криму й навколишніх районів Чорного моря, а також в Азовському морі й Керченській протоці;

→ вирішення гуманітарних проблем громадян України та захист культурної спадщини на території Криму;

→ поширення суспільно важливої інформації до Криму, інформаційна реінтеграція АР Крим та міста Севастополя, а також отримання доступу до правдивої інформації з Криму;

→ системної взаємодії з Курултаєм і Меджлісом кримськотатарського народу, представниками регіональних та місцевих меджлісів, інших організацій корінних народів, традиційних для Криму меншин і тимчасово переміщених осіб;

→ системної роботи з правового забезпечення права кримськотатарського народу вільно жити й розвиватися на своїй історичній батьківщині — в Криму, який є невід’ємною частиною української держави.

Ще один напрямок роботи МФО — міжнародний. Зокрема, депутати будуть вибудовувати системну взаємодію з парламентарями іноземних держав, висвітлювати політику держави-агресора в Криму та мілітаризацію Криму, надавати оцінку відповідних загроз для України й інших країн.

Пряма мова Рустема Умєрова, депутата фракції «Голосу» у Верховній Раді, секретаря комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя:

— Зараз МФО «Кримська платформа» надає новий імпульс у напрацюванні ефективних рішень. А в перспективі — має стати основою міжпарламентської асамблеї з питань деокупації та реінтеграції Криму.

Ми створюємо майданчик для узгоджених дій Верховної Ради та плідної комунікації зі світом. Це дозволить координувати зусилля з відновлення суверенітету й територіальної цілісності України з іноземними парламентарями, посилювати підтримку України і тиск на державу-окупанта.

Підписуйся на нашi

ще новини