«Голос.Рівненщина» підтримує програму  гуманного поводження з безпритульними тваринами

«Голос.Рівненщина» підтримує програму гуманного поводження з безпритульними тваринами

Представники партії «Голос» у місті Вараш Рівненської області долучилися до розробки програми гуманного поводження з безпритульними тваринами. Про це повідомив депутат «Голосу» Дмитро Добровольський.

«Нам необхідно сформувати відповідальне ставлення до тварин у громаді. Важливо, щоб сусідство з безпритульними чотирилапими було безпечним для всіх. Тому ми розробили програму, яка передбачає біостерилізацію, перетримку й поступове поселення тварин з вулиці у притулки. Обов'язковим також буде чіпування тварин для ведення обліку. Програма діятиме протягом 2021-2025 років», — розповів депутат «Голосу» у Вараській міськраді Рівненської області Дмитро Добровольський.

Роботу над цим питанням почали одразу після виборів, тому що ситуація в місті була критичною, додав депутат. Місцеві скаржилися на напади безпритульних собак. Сьогодні вже виділені гроші для реалізації програми у 2021 році. Найняті працівники, облаштовані вольєри і територія для вигулу тварин.

«Зараз ми з членами комунальної комісії періодично їздимо до притулку. Перевіряємо, чи все добре й виправляємо недоліки. Також активну участь беруть волонтери. Зрушення вже є, але ще багато роботи в цьому напрямку. Потрібно, щоб якомога більше тварин забирали з притулку додому», — зазначив Дмитро Добровольський.

Підписуйся на нашi

ще новини