Головний вид зброї на полі бою — артилерія, ефективність авіації набагато менша, — Роман Костенко

Головний вид зброї на полі бою — артилерія, ефективність авіації набагато менша, — Роман Костенко

Повномасштабне російське вторгнення в Україну показало нашим партнерам, як насправді виглядає війна в третьому тисячолітті і що є справді важливим на полі бою. Це не авіація, на яку ставив Захід, а артилерія. Таку думку висловив секретар комітету ВР із питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат «Голосу» Роман Костенко.

«До повномасштабного вторгнення росії, всі готувались до війни майбутнього: думали, що ІІІ Світова війна це — літаки з супер-розумними бомбами, дрони і ракети дальнього радіусу ураження. Але війна росії проти України показала, що методи ІІ Світової і І Світової є ключовими — це артилерія, яка зараз переважає і її ефективність панує на полі бою. Це зрозуміли наші партнери. Хоча ми бачимо, що запасів артилерії було набагато менше в усій Європі, ніж у рф. І для них добре, що Україна зупинила росію», — наголошує представник «Голосу».

Зараз держави-партнери зосереджені на виробництві артилерійських снарядів і не тільки для допомоги Україні, а й для своїх безпекових потреб.

«Наші партнери будуть в десятки разів піднімати фінансування свого оборонно-промислового комплексу, запускати заводи і концентрувати увагу на виробництві артилерійських боєприпасів. Весь світ сподівався на одну війну, а побачили в реальності зовсім іншу. Очевидно, що наші союзники багато в чому робили ставку на авіацію, а вона на полі бою має не таку ефективність, як очікувалось. Всі це розуміють, як і розуміють, що на полі бою артилерія — головний вид зброї», — підкреслює народний депутат.

Підписуйся на нашi

ще новини