«Гончарук досі не зрозумів, що він прем’єр-міністр», — Сергій Рахманін про відставку голови уряду

«Гончарук досі не зрозумів, що він прем’єр-міністр», — Сергій Рахманін про відставку голови уряду

Прем’єр-міністр України, висловивши бажання піти у відставку, при цьому продемонстрував незнання норм Конституції та закону про Кабінет Міністрів. Він повідомив, що подав заяву президенту, хоча мав її подавати до Верховної Ради.

Про це сьогодні у Верховній Раді заявив Сергій Рахманін.

Пряма мова Сергія Рахманіна, голови фракції «Голосу» у Верховній Раді:

— В мене таке враження, що Гончарук досі не зрозумів, що він прем’єр-міністр. Це можна називати як завгодно, але точно не виступом прем’єр-міністра України перед Верховною Радою, особливо — в день, коли має відбуватися година запитань до уряду. Це перше.

Друге. Я не знаю, чи збирається Гончарук у відставку, чи не збирається. Але якщо збирається, то він мав написати відповідну заяву на Верховну Раду, а не робити звернення до президента через засоби масової інформації.

Третє. Мене цікавить, чому людина, яка займає одну з найвищих посад у державі, досі не відкривала Конституцію, в якій чітко написано, хто він, хто його призначає, кому він звітує, як він очолює уряд та що має зробити, якщо збирається у відставку.

Сьогодні маємо повне нехтування правилами і процедурами, яке почалося з моменту формування цього уряду, цієї коаліції. Коли президент України, як і Гончарук, не читаючи Конституції, почав нарізати завдання уряду, хоча не мав до цього жодного відношення. Нарізав завдання Верховній Раді, розказуючи, що вона має робити, і погрожуючи депутатам, що розжене парламент, якщо він буде працювати погано. Хоча розігнати Верховну Раду не може ніхто, а дочасно припинити її повноваження можна тільки відповідно до певних статей Конституції за певних обставин, які наперед передбачити неможливо, навіть якщо ти Ванга або президент Зеленський.

Тому, що має відбутися далі відповідно до Конституції, я знаю. А що може відбутися з точки зору логіки сприйняття процесів певними особами на прізвища Зеленський, Гончарук чи будь-хто інший, я не знаю. Я не Ванга.

Підписуйся на нашi

ще новини