Григорій Маленко анонсував пілотний проект безбар’єрного пересування для усіх киян

Григорій Маленко анонсував пілотний проект безбар’єрного пересування для усіх киян

У Дарницькому районі стартуватиме пілотний проект щодо створення комфортних умов пересування для усіх громадян, враховуючи інтереси людей з інвалідністю та обмеженою мобільністю. Про це повідомив голова фракції «Голосу» у Київській міській раді, перший заступник голови Постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Григорій Маленко.

За інформацією прес-служби Київської міської ради, внаслідок цих змін місто має стати не просто безбар'єрним та інклюзивним, а комфортним для всіх киян та гостей столиці.

«Київ має бути доступним та комфортним для всіх, включаючи маломобільні групи, людей з інвалідністю, користувачів самокатів та моноколес. Для цього потрібно створити певні технічні умови для пересування. Нові сучасні об'єкти інфраструктури вже будуються відповідно до цих вимог, але у столиці є багато локацій, які потребують пристосування до сучасних реалій», – наголосив депутат.

Як зазначив Григорій Маленко, наразі розробляється проект рішення, у якому буде передбачено проведення реконструкції існуючих та обладнання нових пандусів та з’їздів відповідно до норм місця загального користування.

Депутат додав, що пілотний проект запускається у Дарницькому районі, а далі його реалізують в усіх районах столиці.

Підписуйся на нашi

ще новини