Гроші в бюджеті держави потрібні для боротьби з коронавірусом, а не для побудови поліцейської держави, — Кіра Рудик

Гроші в бюджеті держави потрібні для боротьби з коронавірусом, а не для побудови поліцейської держави, — Кіра Рудик

«Голос» вимагає, щоб зміни до бюджету країни були справедливими, а гроші працювали в інтересах людей. Державні кошти повинні йти на ефективну боротьбу з пандемією коронавірусу та економічною кризою. Натомість зараз новий варіант бюджету цементує поліцейську державу та допомагає олігархам.

Вимоги «Голосу» до бюджету:

1) пріоритет освіті, яка потерпає від карантину, а не поліції, яка ловить людей в парках;

2) пріоритет культурі, що бореться з російською експансією, а не чиновникам в Офісах президента та прокурора;

3) пріоритет малому та середньому бізнесу, який не має грошей на виживання, а не олігархам, які втрачають позиції тільки в рейтингу «Форбс».

Пряма мова Кіри Рудик, голови партії «Голос»:

— Ми маємо максимально зберегти кошти для розвитку шкіл, а не забирати в них майже половину фінансування. У тому бюджеті, який ми бачимо в МВС хотіли скоротити фінансування лише на 0,005%. Вибачте, але Україна — не поліцейська держава.

В умовах пандемії в центрі уваги мають бути медики, а уряд натомість пропонував зрізати фінансування на підвищення їхнього професійного розвитку — на 99%. Зате не економили на обслуговуванні президента, забравши в нього лише 11 мільйонів гривень із 900. Відколи в нас чиновники стали важливіші за лікарів?

Уряд запропонував залишити в бюджеті 4 мільярди на підтримку сільгоспвиробників. У нинішніх умовах – це марнотратство, оскільки до малих фермерів ці гроші не доходять, а доходять до власників яхт та вертольотів – аграрних олігархів. Також він збільшив на 1,6 мільярди програму реструктуризації шахт. Це гроші, які вугільні барони щороку успішно «проїдають».

Ці мільярди мають піти на закупівлю тестів, засобів індивідуального захисту та обладнання для лікарень. Бо вчора ми побачили цифри, що свідчать про те, що готовність держави до боротьби з коронавірусом далека від обіцяних 100%.

А також на реальну підтримку малого та середнього бізнесу, в якого заощаджень залишилося до кінця місяця.

«Голос» вимагає:

→ Доопрацювати зміни до бюджету з врахуванням інтересів українських громадян та малого та середньго бізнесу. Ми готові працювати над цим всі вихідні, вдень та вночі.

→ Вже у понеділок прийняти також закон про банки — це захистить державні фінустанови та забезпечить фінансову стабільність. І дасть можливість продовжити співпрацю з Міжнародним валютним фондом, Світовим банком, іншими інституційними інвесторами та кредиторами. Ми готові працювати над цим всі вихідні, вдень та вночі.

→ Ми закликали сьогодні президента врахувати наші пропозиції під час формування порядку денного позачергового засідання.

Підписуйся на нашi

ще новини