Індія, Китай і США, — Юлія Клименко назвала країни, які змусять путіна сісти за стіл переговорів

Індія, Китай і США, — Юлія Клименко назвала країни, які змусять путіна сісти за стіл переговорів

У світі є лише три країни, які мають важелі впливу на російського диктатора путіна і можуть змусити його сісти за стіл переговорів та вислухати позицію України. Це США, Китай та Індія. і працювати з ними слід послідовно і глибоко. На цьому наголошує народна депутатка «Голосу» Юлія Клименко.

«Це великі країни, які далеко від нас зі своїми внутрішніми проблемами. Але оскільки вони претендують на роль глобальних гравців, то повинні долучитись до діалогу і примусити путіна сісти за стіл переговорів, говорити про умови України і знаходити мирні шляхи. Індія і Китай мають на нього вплив, у них справді є важелі, доступ до путіна особисто, і вони мають козирі в рукаві», — пояснює політикиня.

При цьому у випадку з Китаєм та Індією Україна критично недопрацьовувала всі ці роки.

«Якщо ми хочемо бути в них на порядку денному — це багатошаровий процес. Я секретар групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Індія. Ми за 5 років не здійснили жодної поїздки і хоча би заходів культурної чи освітньої дипломатії. Так, це складно, бо Індія — дуже закрита країна. Однак ми навіть не намагаємося донести ні своєї історії, ні культури, ми до сих пір асоціюємося в Індії з частиною радянського союзу та росії. І крім студентів та персональних візитів, у нас з Делі ніяких системних контактів не відбувається», — зауважує народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини