Інформаційне поле, нарощування терору та мобілізація власного населення, — Роман Костенко пояснив, як рф використає теракти на своїй території

Інформаційне поле, нарощування терору та мобілізація власного населення, — Роман Костенко пояснив, як рф використає теракти на своїй території

Теракт, який був вчинений на території рф, кремль буде використовувати для нарощування терору проти України і дедалі більшого залучення власного населення у війну проти нашої держави. Так вважає народний депутат «Голосу», секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«Той теракт, який був в рф (хто б його не вчинив — фсб чи ІДІЛ, чи ще хтось зацікавлений) росія буде намагатись використати на свою користь. Найперше — щоб відвернути увагу від війни в Україні на міжнародному рівні. А всередині країни це стосуватиметься поданню сигналів своєму населенню, в тому числі для подальшої його мобілізації або для залучення їх ще більше у війну», — пояснює народний депутат.

Не менш важливими будуть спроби кремля використати цю подію в інформаційному полі, як всередині країни, так на міжнародному рівні.

«Ми бачимо чимало західних країн, які співчувають росії через цей теракт, хоча в цей же день росія чинить теракти, випускаючи ракети по цивільних містах в Україні. рф вже використовує це в інформаційному полі і використовуватиме надалі, щоб підвищити свої можливості для терору проти України», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини