Ймовірний обмін замороженими активами — небезпечний прецедент, який рф використає для обходу санкцій, — Кіра Рудик

Ймовірний обмін замороженими активами — небезпечний прецедент, який рф використає для обходу санкцій, — Кіра Рудик

Заяви рф про обмін замороженими активами — це прагнення створити прецедент і далі обходити санкції. Важливо, щоб під час передвиборчих перегонах в країнах наших партнерів ніхто не спокусився на реалізацію цього. На цьому наполягає народна депутатка України, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Це спроба росії спокусити велику кількість людей, великих корпорацій, які так чи інакше потерпали від того, що вели бізнес в росії. Розмови про обмін замороженими активами пішли і навіть якщо більшість категорично відмовиться, будуть люди в ЄС, яким прийшла думка, що це шанс повернути свої кошти», — пояснює народна депутатка.

Йдеться про великі кошти для західного бізнесу і тому Україні важливо вести дипломатичну роботу, переконувати партнерів і не дати створити цей прецедент. Бо росія використовуватиме його далі.

«Ми можемо тільки уявити, скільки коштів західних корпорацій заморожені в рф і росія намагається схилити хоч когось до цього обміну. Їм потрібен прецедент. Бо якщо це відбудеться один раз, то далі буде спроба оминути санкції для російських компаній і відкриється спосіб для рф відійти від того тиску, під яким вони є зараз.

Цього не можна допустити в жодному разі. Зараз починається відповідна кампанія серед західних політиків, але загроза є. Особливо від популістів чи тих політиків, хто напряму залежить від великих корпорацій. Тому наша робота триває і дипломатичний напрям є принципово важливим для України», — наголошує лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини