Кандидат «Голосу» до Вищої ради правосуддя: фракція ухвалить рішення після консультацій з громадськістю

Кандидат «Голосу» до Вищої ради правосуддя: фракція ухвалить рішення після консультацій з громадськістю

Фракція «Голосу» продовжує конкурс на визначення кандидата до Вищої ради правосуддя. Партія закликає громадські організації та активістів долучитися до аналізу резюме кандидатів, з яких фракція політичної партії «Голос» обиратиме достойника чи достойницю.

Відкритість та прозорість обрання на державні посади – вимога «Голосу» до всієї влади. Цим принципом партія користується і у щоденній роботі. Саме тому «Голос» 20 грудня 2019 року оголосив відкритий конкурс з обрання кандидата на посаду члена до Вищої ради правосуддя. Подання кандидатури – право «Голосу» за законом. Обрання кандидатури на відкритому конкурсі – наша принципова позиція. Прийом документів для участі у конкурсі завершився 8 січня 2020 року.

За результатами конкурсу – отримано шість заяв з анкетами, які відповідають умовам конкурсу. Фракція «Голосу» просить громадські організації та активістів, які спеціалізуються на правовій тематиці, ретельно проаналізувати потенційних кандидатів. Якщо ви володієте інформацією чи вважаєте, що хтось з кандидатів не відповідає критеріям конкурсу, був помічений у недоброчесності чи пов'язаний з правопорушеннями – просимо надсилати підтверджуючі факти на електронну адресу info@goloszmin.org у темі листа зазначити «Конкурс ВРП».

Потенційні кандидати до Вищої ради правосуддя від фракції «Голосу»:

Олег Андрієвський

Народився 20 листопада 1970 року у селі Фрунзе, Нижньогірського району Автономної Республіки Крим. Навчався у Київському автомобільно-дорожньому інституті (спеціаліст інженер будівельник) та Київському національному університеті ім. Т. Шевченка (спеціаліст права). З серпня 2003 по вересень 2013 року працював на різних керівних посадах пов’язаних з юридичною діяльністю. З вересня 2013 року начальник юридичного відділу Служби автомобільних доріг у Чернігівській області. Одружений. Має двох доньок.

Лариса Гольник

Народилася 3 червня 1968 року у Полтаві. Навчалася на заочному відділені Полтавського педагогічного інституту ім. В. Г. Короленка (історія), Полтавському технічному університеті ім. Ю. Кондратюка (правознавство), на заочному відділені Національної юридичної академії ім. Я. Мудрого (спеціаліст – правознавство). Нагороджена спеціальною відзнакою міжнародної організації Blueprint for Free Speech – за мужність та доброчесність у вимозі належного розслідування корупції у судовій сфері. Суддя Октябрського районного суду міста Полтави. Одружена. Має сина.

Леонід Ємець

Народився 30 серпня 1979 року у Києві. Навчався у Київському національному університеті ім. Т. Шевченка (магістр права). У 2019 році захистив докторську дисертацію і здобув науковий ступінь — доктор юридичних наук. З 2001 по 2005 рік працював на різних посадах пов’язаних з юридичною діяльністю. З 2005 року викладач, доцент у Вищому навчальному приватному закладі «Дніпропетровський гуманітарний університет». Заслужений юрист України, народний депутат УкраїниVII, VIII скликання. Одружений.

Роман Маселко

Народився 16 грудня 1979 року у Львові. Навчався у Львівському національному університеті ім. І. Франка (правознавство). Закінчив Українську школу політичних студій. З 2001 року працював на різних посадах, пов’язаних з юридичною діяльністю, у банківському секторі. Представник понад 20 потерпілих по справах Майдану. З 2014 року веде активну громадську діяльність у сфері протидії корупції та захисту прав людини. Є членом правління ГО «Всеукраїнське об’єднання «Автомайдан», ГО «Фундація «DEJURE», ГО «Секретаріат РГК», входить до ГО «Адвокатська дорадча група». Адвокат, член Громадської ради доброчесності. Одружений. Має сина.

Валерій Станіславський

Народився 6 травня 1979 року у Харкові. Навчався у Національному юридичному університеті ім. Я. Мудрого (спеціаліст правознавства) та у Харківському державному економічному університеті (спеціаліст облік та аудит), у Національному юридичному університеті ім. Я. Мудрого (магістр права). З 2004 року працює у Національному юридичному університеті ім. Я. Мудрого. Доцент кафедри земельного та аграрного права у Національному юридичному університеті ім. Я. Мудрого, адвокат. Неодружений.

Віктор Фомін

Навчався у Мелітопольському культурно-освітньому училищі, Харківському юридичному інституті ім. Ф. Є. Дзержинського (правознавство). У 1987–1988 роках працював стажистом народного судді, пізніше – у різних судах загальної юрисдикції на посаді судді. Суддя Мелітопольського міського суду Запорізької області. Одружений. Має сина.

Підписуйся на нашi

ще новини