Кількість має значення, — Роман Костенко про те, яка зброя зараз потрібна

Кількість має значення, — Роман Костенко про те, яка зброя зараз потрібна

Для ефективної наступальної кампанії потрібно мати хоча би паритет у ресурсах і озброєнні. Тому у постачаннях західної військової допомоги важлива кількість і якість наданого. На цьому наполягає народний депутат від «Голосу», секретар парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.

«10 ракет ATACMS і 10 ракет Taurus не змінять хід війни. Ми маємо розуміти, що важлива кількість і якість цих ракет. Зараз США нам надали старі ракети на 165 км з касетною боєчастиною. Звичайно, якби нам дали найновіші розробки дальністю 300 км з радіусом відхилення у 3 м, то це могло би стратегічно змінити деякі речі. І я маю на увазі ураження Кримського мосту і подальші проблеми ворога з логістикою», — пояснює народний депутат.

Ворог набагато ресурсніший за нас, і потрібно добитись якщо не переваги, то хоча би паритету. І тоді українські наступальні кампанії будуть значно ефективніші.

«Як можна говорити про серйозний контрнаступ, коли росія в усіх видах озброєння має перевагу? Ми маємо розуміти, що вся війна — війна ресурсів. І поки ми хоча би не вийдемо в паритет чи десь не матимемо переваги, рано говорити про перемогу», — підкреслює представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини