Кіра Рудик: Країні потрібні компетентні рішення від влади, а не зміна прізвищ

Кіра Рудик: Країні потрібні компетентні рішення від влади, а не зміна прізвищ

Партія «Голос» переконана: щоб гарантувати безпеку країни та громадян, нам потрібно діяти послідовно та рішуче. Ми маємо повернути країну до нормального життя та розвитку. Про це заявила лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

Головні пріоритети зараз:

1) масова вакцинація для подолання коронавірусу;

2) підтримка бізнесу, бо потрібно зупинити падіння економіки;

3) системна боротьба з безробіттям, бо вже навіть прем'єр-міністр Шмигаль визнає, що безробітних більше мільйона;

4) прагматична підготовка для захисту від російського агресора.

На цьому парламентському тижні ми можемо зробити як мінімум перший крок до ефективної боротьби з коронавірусом – звільнити некомпетентного міністра Максима Степанова, зазначила лідерка політсили. Партія Голос, яка зібрала 150 підписів депутатів за його відставку, впевнена, що його потрібно було відправити у відставку ще влітку 2020 року, коли ми почали збирати підписи для звільнення. Але краще пізно, ніж ніколи.

Крім того, Верховна Рада отримала подання на звільнення ще двох міністрів - економіки та інфраструктури. Але чи має сенс змінювати прізвище, якщо у влади немає розуміння що робити для виведення країни з кризи? Ні, якщо за зміною прізвищ не зміниться суть політики влади в ключових для країни сферах життя, переконана Кіра Рудик.

«Чи має сенс змінювати міністрів, якщо уряд не знає куди рухатися країні? Безумовно, країні потрібен адекватний очільник МОЗ. Так, країні потрібні компетентні керівники у кожному міністерстві. Але у Уряду немає розуміння, як відповідати на виклики в економіці, медицині, сфері безпеки. Зміна прізвищ не вплине на ефективність Кабінету міністрів.

Країні потрібен економічний план для подолання кризи. Україні потрібні рішучі та компетентні кроки подолання коронавірусу. Усім нам потрібна зважена політика для забезпечення національної безпеки. Поки ми не можемо очікувати від влади відповідних рішень.

Чи буде «Голос» підтримувати нових міністрів? Ми маємо розуміти, чи готові кандидати до викликів, які чекають їх на посаді. Перше, чого ми хочемо побачити від кандидатів – аналіз того, що відбувається у сферах їх відповідальності зараз. Друге – план діяльності на посаді як мінімум на найближчі шість місяців. Бо і економіка, і інфраструктура, і особливо медицина зараз потребують розуміння ситуації та компетентності при ухваленні рішень. Якщо ми не побачимо, що збирається робити кожен кандидат на посаді міністра, якщо не побачимо розуміння ситуації, – як ми можемо підтримувати такі кандидатури?», – заявила Кіра Рудик.

Підписуйся на нашi

ще новини