Кіра Рудик назвала пріоритети парламентської сесії для економічного розвитку держави

Кіра Рудик назвала пріоритети парламентської сесії для економічного розвитку держави

Стратегія економічного розвитку має включати в себе конкретні кроки, а не популістичні гасла. Верховна Рада має насамперед взятись за реальну боротьбу з монополіями, цифровізацію, закони, необхідні для траншу МВФ і зменшення держборгу. Ці пункти мають бути в порядку денному нової сесії парламенту, переконана лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Якщо ми вбачаємо задачу системно боротися з олігархами, то це потрібно робити не тими популістськими мірами, які робить президент, а заходами, які дійсно дозволять повернути кошти в економіку і боротися з монополіями. Наступним пакетом слід ухвалити закони, необхідні для наступного траншу МВФ, щоб стабілізувати відносини з Фондом і демонструвати, що Україна — надійний партнер», — підкреслює депутатка.

Крім того, за словами Кіри Рудик, парламенту слід зосередитись на цифровізації і вирішенні питання тарифів:

«Я поки що не почула від уряду плану, що робити з тарифами. Хоча це питання є на порядку денному, але про його вирішення ми не почули. Впевнена, тому, що рішення поки немає. Абсолютно точно ми розуміємо, що потрібно буде компенсувати різницю щодо субсидій. Та цей план короткостроковий, а про довгострокові влада ніколи не думає».

Немає розуміння і щодо економічної стратегії загалом.

«Якщо наш державний борг збільшується, і влада це розуміє, тоді питання: навіщо робити ще більше дірок в бюджеті, видаючи якісь конкретні пільги чи допомоги різним галузям. Ми повинні чітко розуміти, як далі будувати державну політику, але цього розуміння у влади немає», — констатує лідерка «Голосу».

Навіть в реалізації вдалих ідей, як то відкриття ринку землі, прогресу немає. Економісти вбачають в ринку землі одну з точок росту нашої країни. Але він зараз працює виключно на великих фермерів, а малі та середні, заради яких робили цю реформу, не можуть нею скористатися, адже їм нема, де брати гроші. Ідея була хороша, але виконання провальне, додала Кіра Рудик.

Як відомо, «Голос» розробив пакет антиолігархічних законів, які стосуються реформи судової системи, антимонопольного комітету та корпоративного держуправління.

Підписуйся на нашi

ще новини