Кіра Рудик перед допитом в ДБР: Закрити рота опозиції не вдасться

Кіра Рудик перед допитом в ДБР: Закрити рота опозиції не вдасться

Справа проти «Голосу» — це чергова спроба влади залякати опозицію і відволікти увагу суспільства від справи зі слугою Трухіним. Про це повідомила лідерка партії «Голос» Кіра Рудик перед допитом у Державному бюро розслідувань, куди її викликали як свідка.

«Справа дуже дивна. Вона стосується діяльності партії «Голос» на початок 2020 р. Тоді її і закрили, а в кінці 2021 року знову відкрили за інформацією «з відкритих джерел», як каже ДБР. Ми хочемо дізнатись, по-перше, хоча б якісь деталі, бо те, що написано в Єдиному реєстрі, не є підслідністю ДБР. Якщо є питання про використання коштів, то цим мало би займатися НАБУ. По-друге, цю справу закрили в 2020 році, а зараз перевідкрили ДБР. Я не думаю, що це збіг», — заявила народна депутатка.

На думку Кіри Рудик, справу перевідкрили зараз виключно через активну опозиційну риторику політсили.

«Ми бачимо, що відбувається з людьми, які відкрито протистоять владі і які говорять правду про те, що відбувається в країні. Нам намагаються закрити рота. Боротьба з опозицією почалася в кінці минулого року і зараз триває. Ми це бачимо за справою Порошенка, за обшуками в опозиційних політиків. Зараз дійшла черга до «Голосу». Ми вважаємо, що це спроба на колінці зліпити чергову справу проти опозиції, щоб закрити рота. І заразом відволікти увагу від справи Трухіна», — наголошує лідерка «Голосу».

Представниця опозиції також звертає увагу, що крім замовлень з Банкової, ДБР не може похвалитись жодною справді важливою справою.

«За минулий рік ДБР не показало ніякого результату: вони не розслідували справу «вагнерівців», не змогли зʼясувати, що відбулось з «ауді» Трухіна. Ми бачимо, що в ДБР були інші задачі — дуже добре спрацювали у переслідуванні журналістів, коли відкривали справу проти Бутусова, який різко поставив питання президенту. Активно працювали над справою Порошенка, активно закривають рота всім, хто говорить правду, протистоїть владі, хто готовий працювати на країну, а не разом з ОП», — акцентувала Кіра Рудик.

Підписуйся на нашi

ще новини