Кіра Рудик презентувала Національний план «Голосу» на 2021 рік: головні цілі

Кіра Рудик презентувала Національний план «Голосу» на 2021 рік: головні цілі

У п‘ятницю, 29 січня, на з’їзді партії «Голос» її голова Кіра Рудик презентувала делегатам з регіонів «Національний план Голосу на 2021 рік».

Ключовими цілями партії у цьому році буде посилення безпеки країни, подолання пандемії коронавірусу, справжня судова реформа та підтримка бізнесу.

Окремо «Голос» буде працювати над впровадженням «зеленого курсу», який є, по суті, екологічною євроінтеграцією України. Це, зокрема, відхід від політики виснаження природних ресурсів та запровадження сучасних екологічних технологій.

Пряма мова

Кіра Рудик, голова партії «Голос»:

— Ми, партія «Голос», вже виконали третину своїх програмних обіцянок у Верховній Раді. Наприклад, вчора парламент проголосував закон про Бюро економічної безпеки, над якими ми дуже активно працювали. У першому читанні проголосували законопроект про реформу Служби безпеки України. Ми відкрили ринок землі і ухвалили закон «Про оборонні закупівлі». А ще не давали владі переходити червоні лінії у питанні тимчасово окупованих територій. Зроблено багато. Але ще більше треба зробити.

Головним викликом цього, як і минулого року, буде коронавірус. Ми вже презентували план вакцинації, наш закон про прискорену реєстрацію вакцин ухвалив парламент. Тепер головне завдання — Україна має отримати вакцини. І не в 2023 році, як прогнозує The Economist.

Ще одна чума на наших кордонах — це Росія, яка нікуди не пішла з Криму та Сходу України. Ми маємо нарощувати нашу оборонну міць і паралельно посилювати міжнародний тиск на Росію. Зокрема, через запровадження санкцій. А план дій щодо членства в НАТО має перестати бути теорією, а перетворитися на конкретні кроки.

Ми продовжуємо працювати над тим, щоб в країні були чесні суди, і спільно з підприємцями розроблятимемо ініціативи, які реанімують нашу економіку. Бо на владу сподівання мало — вона вміє лише викачувати з бізнесу останні гроші.

І нам треба думати про майбутнє. Рік тому Україна заявила про наміри долучитися до «зеленого курсу». І це не тільки про екологію, хоч чисте повітря, вода та земля критично важливі. Це також і про економіку. Україні потрібно переходити на сучасні технології, якщо ми не хочемо, щоб ринок Європейського Союзу був для нас закритий через 10 років.

Підписуйся на нашi

ще новини