Кіра Рудик про справу Медведчука: ми маємо притягнути до відповідальності всіх агентів Кремля

Кіра Рудик про справу Медведчука: ми маємо притягнути до відповідальності всіх агентів Кремля

До відповідальності потрібно притягнути всіх агентів Кремля, яких у нашій країні ще дуже багато. Про це заявила лідерка «Голосу», народна депутатка Кіра Рудик в ефірі «Право на владу» на телеканалі 1+1, коментуючи суд над Віктором Медведчуком.

«Справа Медведчука — це гарна спроба показати, що в нашій країні є надія на справедливість. Сподіваюся, що ця справа — це не черговий раунд так званої «спортивної риболовлі», в яку любить грати наша влада. Коли ловлять велику, гарну, жирну рибу, всім показують, а потім або відпускають, або дають можливість поплавати. Декілька років тягнуться засідання та лунають коментарі в пресі про те, що відбувається, а результату немає. Це те, чого ми всі зараз боїмося: що жодного результату не буде», — зазначила політикиня.

Лідерка «Голосу» наголосила, що для забезпечення справедливості судової системи сьогодні надзвичайно важливо реалізовувати реформи.

«Судова реформа. Чи ми сьогодні не говорили про те, це суддя хороший чи поганий? Він обере правильний запобіжний захід чи ні? Це реформа СБУ, про яку партія «Голос» вже давно говорить та подала законопроект, щоб СБУ стала класичною контррозвідкою, яка займається попередженням злочинів проти держави. І, звичайно, це реформа правоохоронних органів», — заявила депутатка.

Справа Медведчука, на думку Кіри Рудик, — це лише вершина айсбергу, оскільки в країні залишається значна кількість агентів Кремля, яких також треба притягувати до відповідальності.

«У нас для цього абсолютно недостатня законодавча база. В нас немає закону про колабораціонізм. Сьогодні це також потрібно реалізовувати. Це не може бути точкова робота. Це має бути результат великої послідовної стратегії. Це те, що може зберегти надію, яку справа Медведчука зараз викликає у наших співгромадян», — резюмувала Кіра Рудик.

Підписуйся на нашi

ще новини