Кіра Рудик у Давосі: ми не можемо допустити, щоб війна в Україні стала буденністю  

Кіра Рудик у Давосі: ми не можемо допустити, щоб війна в Україні стала буденністю  

Сьогодні перед українською дипломатією постає задача  бути жорсткою і не допустити, щоб весь світ сприймав війну в Україні, як норму, наголосила голова партії «Голос» Кіра Рудик, яка знаходиться у відрядженні в Давосі. Ми не можемо допустити, щоб ігнорування російської війни, яка вбиває  українців, повторилося.

«Україна дійсно є зіркою Давосу. Про нас говорять, ми є основним трендмейкером. Всі розмови та шляхи сходяться до українського дому в Давосі. З іншого боку, вже помітно, що тема України вже не така гостра, більш помірна і стосується системних і довготривалих змін. Тобто всі розуміють, що війна може бути довготривалою і тому говорять про перспективи роботи на найближчі два-три роки.

Але нам потрібно відновлення України вже зараз, а не тоді, коли війна закінчиться. Нам потрібні для цього гроші, ресурси. Я вважаю несправедливим, якщо гроші на це будуть сплачувати платники податків інших країн. Ми говоримо про іншу, важливу мету — це конфіскація російських активів за кордоном», — підкреслила Кіра Рудик.

Друге дуже важливе питання — це трибунал та відповідальність для військових злочинців, зазначила народна депутатка. Третє і дуже важливе питання, яке постає зараз — членство України в  Європейському союзі. Дипломати мають дуже чітку позицію і не готові прийняти будь-яку альтернативу, крім кандидацтва в члени, а потім і членства. Всі спроби сказати: ось вам альтернативний варіант — не підходять.

Підписуйся на нашi

ще новини