Китай, Індія і США мають використати весь свій вплив та економічні аргументи для того, щоб зупинити путіна, — Юлія Клименко

Китай, Індія і США мають використати весь свій вплив та економічні аргументи для того, щоб зупинити путіна, — Юлія Клименко

Операція на Курщині і переговорний процес — це різні напрямки, які потребують різних зусиль. Якщо в першому випадку з цим справляються Сили оборони, то для другого потрібні зусилля тих країн, які мають вплив на рф. Йдеться про Індію, Китай та США. Так вважає народна депутатка «Голосу» Юлія Клименко.

«На путіна можуть впливати тільки великі країни, такі як США, Китай, Індія. Сподіватись, що на нього вплине втрата півтори тисячі кілометрів Курщини, яка колись належала Україні, — мало. росія велика країна з великою армією, вони зможуть тримати два фронти, хай і не так ефективно. Мирні переговори — це один трек, а Курськ — інший», — пояснює політикиня.

Для успіху дипломатичного треку потрібні зусилля лідерів цих країн і завдання зараз — їх переконати.

«Ми маємо докладати максимум зусиль, щоб вкладати в голови лідерів великих країн — Китаю, Індії і США меседж, що якщо вони хочуть мати стабільний світ, а кордон росії не десь під Берліном, а там, де він зараз, то будь-ласка, знайдіть якісь аргументи для путіна, щоб він зупинився, вивів свої війська і пішов геть.

Індія є найбільшим імпортером російських ресурсів, Китай є найбільшим кредитором рф, тобто у них є механізми впливу на москву. Дипломатичний трек можливий тільки за умови впливу цих найбільших гравців», — резюмує народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини