Китай прагне виступити миротворцем, але чекає на сприятливий час, — Сергій Рахманін

Китай прагне виступити миротворцем, але чекає на сприятливий час, — Сергій Рахманін

Китай не є повноцінним союзником росії. Він вважає себе по відношенню до москви старшим партнером. Пекін охоче використовує проблеми рф у своїх інтересах. Китай не вельми зацікавлений у перемозі росії, але ще менше хоче її приголомшливої поразки, оскільки це послабить його в протистоянні з США, — так вважає член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат «Голосу» Сергій Рахманін.

«Вочевидь, Китай вважає, що до кінця поточного року обидві армії, і українська, і російська достатньо виснажаться й не матимуть ресурсів, які би дозволяли розраховувати на перемогу в осяжній перспективі. Якщо до осені не відбудеться перелому (а Пекін, напевно, вважає саме так), Китай активніше пропонуватиме себе в якості на можливих перемовинах», — пояснює народний депутат.

За словами Сергія Рахманіна, Китай допомагатиме росії й надалі, але ставати її повноцінним військовим союзником не прагне.

«Китай зацікавлений у послабленні росії, проте прагне не дозволити їй впасти. Пекін цілком влаштувала би роль миротворця. Здається, Сі впевнений, що буде запитаний у цій ролі. Але рік тому він був упевнений у швидкій перемозі росії. Проте український народ був іншої думки з цього приводу», — наголошує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини