Києво-Печерську Лавру мають звільнити за законом і не загострювати ситуацію, — Зоя Ярош

Києво-Печерську Лавру мають звільнити за законом і не загострювати ситуацію, — Зоя Ярош

Священнослужителі УПЦ МП мають звільнити територію Києво-Печерської Лаври відповідно до норм законодавства. Процедура прописана і буде виконана. Так вважає депутатка Київради від фракції «Голос» Зоя Ярош.

«Якщо говорити про стандартну процедуру звільнення приміщення колишніми орендарями, а УПЦ МП були саме орендарями приміщення Лаври, то існує певний порядок: звернення до суду, судове рішення, робота державної виконавчої служби. Це стандартний шлях, коли відсутня добровільна згода. Зараз не кращий час для якохось громадських протистоянь. Я би не рекомендувала УПЦ МП вдаватись до тих дій і не загострювати ситуацію», — наполягає представниця «Голосу».

Також, коментуючи ситуацію у столиці, Зоя Ярош повідомила, що процедура перейменування топонімів триває без ускладнень.

«З перейменуванням вулиць спротиву Київрада не зустрічає, єдине — бувають ситуації, коли пройшло цифрове голосування, кияни висловили свою думку, а потім громадяни реєструють петицію, яка набирає необхідну кількість голосів для того, щоб була інша назва. Це нормальна ситуація, в таких випадках ми повертаємось до голосування, щоб була врахована нова пропозиція», — пояснює депутатка Київради.

Підписуйся на нашi

ще новини