Київ проведе інвентаризацію 73-х обʼєктів московського патріархату на самозахопленій комунальній землі, — Зоя Ярош

Київ проведе інвентаризацію 73-х обʼєктів московського патріархату на самозахопленій комунальній землі, — Зоя Ярош

Знесення «храму-МАФу» мп — лише перший крок, Київ далі перевірить ще 73 обʼєкти, які були зведені на комунальній землі. Про це повідомила депутатка Київради від фракції «Голос» Зоя Ярош.

«Мене дуже радує, що це відбулось у абсолютно законний спосіб на підставі рішення суду. Це створить прецедент відносно інших таких обʼєктів. Паралельно Київрада доручила провести інвентаризацію 73-х обʼєктів на комунальній землі, яка фактично є захопленою церквою московського патріархату. Сподіваюсь, що наведемо лад на цих ділянках і тут судове рішення у справі «церкви-МАФа» мп на державній земельній ділянці нам допоможе як прецедент», — наголосила депутатка Київради.

За словами Зої Ярош, Києву важливо навести лад з такими незаконними релігійними спорудами.

«Такі споруди показують всю суть і самої росії, і церкви московського патріархату. Вони спочатку захоплюють те, що їм не належить без будь-яких погоджень, а потім кажуть: «тут ісконно наша зємля». Це їх позиція увесь час, коли будували ці МАФи на державній чи комунальній землі, а потім наполягати, що це святе і руйнувати не можна. Але ми показали, що таку суть можна побороти», — підкреслює представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини