Київ здійснюватиме контроль за землею, яка є у церков мп, але Верховна Рада має нарешті ухвалити закон про заборону російської церкви, — Вадим Васильчук

Київ здійснюватиме контроль за землею, яка є у церков мп, але Верховна Рада має нарешті ухвалити закон про заборону російської церкви, — Вадим Васильчук

Столиця системно веде роботу, щоб викорінити релігійні організації, повʼязані з країною-агресором. Було відповідне звернення до парламенту, тепер рішення про контроль над земельними ділянками, якими користується упц мп. Однак Верховна Рада має ухвалити закон про заборону російської церкви в Україні. На цьому наполягає депутат столичної міської ради від «Голосу» Вадим Васильчук.

«Десь пів року тому ми ухвалили рішення, де засудили діяльність російської церкви на території Києва і таким чином звернулись до Верховної Ради, щоб вона нарешті ухвалила закон про заборону будь-яких релігійних організацій, які мають центр в рф. На жаль, парламент ухвалив це тільки в першому читанні. Тобто їм недостатньо того, що керівник рпц оголосив війну проти України священною для росіян і фактично закликав до геноциду українського народу», — підкреслює представник «Голосу».

Другим рішенням столиця вводить перевірку земельних ділянок, якими користується упц мп, однак закон про заборону все ще необхідний.

«Ми чітко дали перелік для виконавчого органу здійснити перевірку і у разі порушення вчинив дію згідно з законодавством: або ці ділянки були передані місту в комунальну власність. Це рішення на рівні міста Києва. І ми вкотре звертаємось до наших колег у Верховній Раді нарешті заборонити діяльність російської церкви на території України», — наголошує Вадим Васильчук.

Підписуйся на нашi

ще новини