Київський центр «Крим — це Україна» стане інформаційним, культурним та юридичним хабом, — Рустем Умєров

Київський центр «Крим — це Україна» стане інформаційним, культурним та юридичним хабом, — Рустем Умєров

«Голос» ініціював створення Київського міського інформаційно-просвітницького центру «Крим – це Україна». Цей центр захищатиме інтереси усіх переселенців Криму.

Зараз розробляється чітка інструкція про положення спільно з Київською міською адміністрацією. Максимально враховуються думки і українців Криму, і кримських татар, і громадян інших національностей. Центр стане потужним освітнім, культурним та юридичним хабом.

Пряма мова

Рустема Умєрова, народного депутата фракції «Голосу»:

— Створення центру — це важливий крок, аби повертати тимчасово окупований Крим і тримати питання Криму та кримчан в інформаційному полі. Зараз ми маємо рішення про створення центру. Протягом місяця отримаємо положення про його діяльність, де зафіксуємо чітку стратегію діяльності центру. Вже маємо попередню домовленість з головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим про проведення консультації, щоб розробити положення і чітко прописати чим саме займатиметься центр.

Основним завданням ми бачимо сприяння популяризації інформації про Крим та кримських татар, збереженню традицій народів Криму, інформаційний та юридичний супровід.

Пройшло сім років, як Росія анексувала Крим, і згадок про півострів та питання кримських татар в інформаційному просторі стає дедалі менше. Київський центр «Крим — це Україна» має постійно нагадувати про Крим та питання кримчан, проводити відповідну інформаційну роботу, організовувати конференцій, обговорення та надавати юридичний супровід.

Пряма мова

Вадима Васильчука, ініціатора створення центру «Крим — це Україна», депутата фракції «Голосу» у Київській міській раді:

— Під час обговорень про положення для центру звучали тези, що було б дуже добре внести пункти і про допомогу для наших громадян з тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, оскільки у цих людей теж є потреба отримувати юридичну та інші види допомоги з Києва. Думаю, що у положенні про центр ми врахуємо інтереси і цієї категорії громадян.

Ми вирішили робити цей центр комунальною установою. Це дозволить закласти допомогу на видатки із бюджету міста. Таким чином допомога переселенцям Криму буде не тимчасовою, волонтерською чи грантовою, а на постійній основі і з залученням професійними людьми. Таким чином центр працюватиме з переселенцями не час від часу, а постійно і більш якісно. Найближчим часом протокол рішення про створення центру має підписати мер Віталій Кличко.

Підписуйся на нашi

ще новини