Кнопкодавство за Шкарлета: за заявою «Голосу» відкрили кримінальну справу

Кнопкодавство за Шкарлета: за заявою «Голосу» відкрили кримінальну справу

За заявою «Голосу» Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за Сергія Шкарлета. Заяву подала народна депутатка, заступниця голови партії «Голос» Інна Совсун.

Передані Офісу генпрокурора матеріали свідчать, що картка депутата від ОПЗЖ Григорія Суркіса проголосувала «за», хоча його не було в залі Ради.

Це кримінальне правопорушення, передбачене статтею 364-2 Кримінального кодексу України. Розслідування злочину доручили провести ДБР.

Пряма мова Інни Совсун, народної депутатки України, заступниці голови партії «Голос»:

— Це рішення — це ще не відновлення справедливості, але вже перший крок до цього. Боротьба буде тривалою і непростою. Проте я переконана, що якщо ми зараз закриємо очі на це очевидне порушення, то це означатиме, що кнопкодавити можна й надалі. Голосування має бути персональне, як і політична відповідальність.

Парламенту має бути соромно, що зараз міністром освіти і науки називає себе людина, яка насправді не мала 226 голосів підтримки у Верховній Раді. Це потрібно виправити, а депутатів-порушників — покарати згідно з законом.

1.jpg

2 (2).jpg

Підписуйся на нашi

ще новини