Коли буде новий локдаун? Уряд має сказати за 7 днів

Коли буде новий локдаун? Уряд має сказати за 7 днів

Коли уряд скаже про новий жорсткий карантин — знову за кілька днів до нього чи попередить завчасно? Така непередбачуваність вбиває роботу бізнесу, якому й так складно під час карантину.

Вже діє постанова «Голосу», яка зобов’язує уряд попереджати про посилення карантину за сім днів. Цей час потрібен для того, щоб малий та середній бізнес змогли підготуватися до більш жорстких правил.

Влада має підтримати підприємців і допомогти їм пережити карантин, щоб після нього малий і середній бізнес не закривався назавжди, а люди не втрачали роботу.

Пряма мова Ярослава Железняка, заступника голови фракції «Голосу» у Верховній Раді, першого заступника голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики:

— Одна з найбільших проблем, яка вбиває будь-яку діяльність бізнесу в Україні — це непрогнозованість і непередбачуваність, що буде завтра. Ми знову у тій ситуації, коли навколо багато чуток про різні дати локдауну, але жодних підтверджень немає. Тому бізнес не знає, що далі робити: купляти продукти чи ні, орендувати нові приміщення чи навпаки скасовувати оренду.

Кабмін має нарешті дати відповідь, що буде завтра. А ще краще — виконати нашу постанову і сказати, що буде через тиждень. І не робити сюрпризи ні для бізнесу, ні для громадян.

Тому ми сподіваємося, що уряд дотримається постанови «Голосу», яка складається з двох сторінок і трьох пунктів, і відповідально підійде до підготовки локдауну. А якщо локдауну не буде, то чітко про це скаже, щоб бізнес міг готуватися до звичайного режиму роботи.

Підписуйся на нашi

ще новини