Коли перший долар конфіскованих грошей рф надійде в Україну, це буде перша перемога на фінансовому фронті, — Кіра Рудик

Коли перший долар конфіскованих грошей рф надійде в Україну, це буде перша перемога на фінансовому фронті, — Кіра Рудик

Завдання України зараз — забезпечити продовження підтримки нашої держави партнерами і домогтись початку конфіскації заарештованих російських активів. Першою перемогою фінансово-дипломатичного фронту буде, коли перший конфіскований російський долар надійде Україні. Таку думку висловила лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик, яка зараз перебуває у Давосі.

«Я приїхала у Давос для кількох зустрічей, які стосуються конфіскації російських активів. Зараз $500 млрд доларів російських грошей (активи олігархів і центробанку) заморожені нашими союзниками. Наше завдання зробити так, щоб ці гроші якомога швидше були передані Україні. Вони нам потрібні не тільки для подальшої відбудови, а й для того, щоб вижити зараз», — наголошує народна депутатка.

За словами Кіри Рудик, значний прогрес в цьому напрямку є. Канада і США вже ухвалили потрібні законопроєкти, на черзі — Велика Британія та країни ЄС.

«Коли перший долар з конфіскованих російських активів з країн-союзниць надійде Україні, ми будемо вважати це першою перемогою на фінансово-дипломатичному фронті. І будемо боротись, щоб всі $500 млрд рано чи пізно стали нашими. Наше завдання, щоб сильні світові країни, які нас підтримують, продовжували це робити, а ті країни, які намагаються тримати умовний нейтралітет, чітко розуміли, як на них впливатиме далі війна, яку почала росія проти України», — акцентує народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини