Команду «Голосу» посилили освітяни-реформатори

Команду «Голосу» посилили освітяни-реформатори

5 червня 2019 р. – Віце-президентка Київської школи економіки Інна Совсун та засновник Prometheus Іван Примаченко приєднались до політичної команди «Голосу» і планують висуватися за списком партії по багатомандатному виборчому округу.

«Інноваційна економіка починається з освіти. Розумна країна, жителі якої не потрапляють у пастку популізму, починається із критичного мислення. Я щасливий, що в нашій законодавчій команді будуть люди, які вже змінюють освіту і змінюють Україну», – сказав Святослав Вакарчук, лідер партії «Голос».

Інна Совсун – віце-президентка Київської школи економіки, екс-заступниця міністра освіти та науки України. Серед її досягнень – ініціативи щодо підвищення академічної доброчесності в університетах, розширення академічної автономії та формування нових підходів до фінансування вищої освіти. Інна консультує Міністерство охорони здоров’я, Світовий банк, проекти Європейського Союзу, USAID, Всесвітню організацію охорони здоров’я. З 2011 року викладає курси на кафедрі політології у Києво-Могилянській академії та в Київській школі економіки. В останній рік досліджувала освітню політику в Університеті Каліфорнії в Берклі. Наразі завершує підготовку кандидатської дисертації щодо освітньої політики в Україні.

sovsun.jpg

«Нова освітня політика – це не просто створення нової української школи чи нового українського університету, натомість – це стратегічне творення нового українського суспільства через освіту. Це нове суспільство – це спільнота громадян та професіоналів, котрі готові до відповідальності, котрі поважають правила гри та готові долучитись до їх співтворення. Саме до цього має готувати школа, училище, коледж та університет, і саме на це має бути спрямована нова освітня політика», – сказала Інна Совсун.

Іван Примаченко – засновник платформи безкоштовних онлайн-курсів Prometheus, на якій навчається вже майже мільйон українців. На платформі працює більше 100 безкоштовних онлайн-курсів: від програмування і англійської мови до критичного мислення та підприємництва. Останній рік Іван навчався в Стенфордському університеті за програмою Ukrainian Emerging Leaders, де під керівництвом Френсіса Фукуями вивчав, як працюють найкращі освітні системи світу.

primachenko.jpg

«Я хочу, щоб після реформи української освіти вже західні дослідники вивчали передовий досвід українських шкіл, а західні студенти приїздили навчатися в наших університетах», – сказав Іван Примаченко. Нагадаємо, нещодавно партія «Голос» оприлюднила критерії, за якими формує виборчий список для участі у парламентських виборах.

Підписуйся на нашi

ще новини