Коментар партії «Голос» щодо ухвалення так званого «антиолігархічного» закону

Коментар партії «Голос» щодо ухвалення так званого «антиолігархічного» закону

Сьогодні представники всіх опозиційних партій, включно із «Голосом», вимагали відсторонення віце-спікера парламенту Руслана Стефанчука за намагання зруйнувати права опозиції.

Представники МФО «Справедливість» виступили проти такої заяви й підтримали неконституційні кроки влади. Партія «Голос» засуджує подібні дії, адже вони направлені проти верховенства демократії в Україні й категорично протирічать обіцянкам, які ці депутати, серед інших, декларували своїм виборцям.

Команда політичної партії «Голос» глибоко стурбована також тим, що внаслідок прийняття так званого «антиолігархічного» закону №5599 може початися колосальний тиск на бізнес. «Голос» уважно стежитиме за діями влади і робитиме все можливе, щоб мінімізувати негативний вплив політичної верхівки, зокрема, на малий та середній бізнес.

Ми дочекаємося рішення Венеційської комісії і вимагатимемо змін до закону на основі пропозицій цієї комісії. Якщо Венеційська комісія повністю розкритикує його, тоді будемо наполягати на скасуванні дії цього закону взагалі.

Ми працюємо над створенням законодавчих запобіжників щодо зловживань влади в процесі виконання «антиолігархічного» закону. І обовʼязково знайдемо рішення. Бо просто спостерігати за руйнуванням основних засад демократичного суспільства ми не можемо.

В Україні вже достатньо розвинена інфраструктура антикорупційних органів, які могли би взяти на себе відповідальність ухвалювати рішення, хто олігарх, а хто ні. Але, вочевидь, президенту важливо, щоб це була саме РНБО, адже він одноосібно формує склад і керує нею. Це абсолютизує владу президента, що може призвести до авторитарного політичного режиму.

Підтримка народними депутатами МФО «Справедливість» категорично протирічить позиції партії «Голос» та є зрадою передвиборчих обіцянок нашим виборцям і кроком до злиття з владою.

Підписуйся на нашi

ще новини