Комітет ВР схвалив законопроєкт «Голосу» про прискорений доступ до вакцини від COVID-19

Комітет ВР схвалив законопроєкт «Голосу» про прискорений доступ до вакцини від COVID-19

Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації одноголосно підтримав законопроєкт депутатки фракції «Голосу» Ольги Стефанишиної про прискорений доступ до вакцини від COVID-19 для українців. Раніше його підписали більшість парламентських фракцій, наступний крок — голосування у сесійній залі.

Законопроєкт №4314 прискорює процедуру початку клінічних випробувань вакцини від COVID-19 та порядок її реєстрації. Це дозволить Україні долучитися до міжнародних випробувань вакцини і отримати її на своєму ринку одразу після їх завершення.

Наразі до клінічних випробувань вакцини проти COVID-19 долучилися майже всі країни Європи та Азії, США, Австралія, Канада. Всього у світі триває 254 активних клінічних випробування.

Важливо, що в законопроєкті йдеться не про спрощений порядок клінічних випробувань чи зниження стандартів оцінки, а виключно про коротший строк, протягом якого ДЕЦ МОЗ України розглядає документи для старту таких випробувань та реєстрації вакцин. Всі механізми контролю за дотриманням вимог законодавства щодо клінічних випробувань та реєстрації лікарських засобів зберігаються.

Пряма мова Ольги Стефанишиної, депутатки фракції «Голосу» у Верховній Раді, авторки законопроєкту:

— Якщо закон буде ухвалено, доступ до вакцини від ковіду найближчими місяцями зможуть отримати до 50 тисяч українців.

Цей закон спрощує доступ до вакцини від ковіду і скорочує до 5 днів терміни розгляду документів для її реєстрації в Україні. Це означає, що як тільки якась зі світових вакцин доведе свою ефективність, якість і безпеку, в нас вона з'явиться менш ніж за тиждень!

Підписуйся на нашi

ще новини