Компенсація за генератори та програма «Енергоефективність», — Зоя Ярош про підготовку багатоповерхівок до зими

Компенсація за генератори та програма «Енергоефективність», — Зоя Ярош про підготовку багатоповерхівок до зими

Місто допомагає мешканцям багатоквартирних будинків готуватись до перебоїв з енергопостачанням. Для цього вже тривалий час діють відповідні програми, про які розповіла депутатка Київради від фракції «Голос» Зоя Ярош.

«Компенсується 75% вартості при купівлі генератора і для ОСББ, і для будинків, які управляються керуючими компаніями. Спочатку треба закупити такий генератор і подати відповідні документи, в тому числі витратні, до РДА. Ця програма діє з осені 2022 року і дотепер. Закликаємо нею скористатись», — наголосила представниця «Голосу».

Для отримання компенсації за вже придбані пристрої, необхідно подати до райдержадміністрації комплект документів:

  • заява установленої форми;
  • витяг з єдиного державного реєстру (ОСББ, ЖБК, ОК, юридичні особи, основний вид діяльності яких є комплексне обслуговування об'єктів та управителі);
  • копія протоколу зборів співвласників (для управителя, обраного відповідно до закону);
  • завірена копія видаткової накладної на придбання незалежних джерел енергії;
  • довідки за підписом уповноваженої особи про кількість поверхів у багатоквартирному будинку та/або наявність прибудованої, вбудованої, дахової котельні.

«Сонячні панелі та інше енергоефективне обладнання, а також лічильники, оновлення котелень, утеплення будинків — це програма «Енергоефективність». На неї можуть подаватись ОСББ та житлові кооперативи. Вже маємо в Києві досвід встановлення саме сонячних панелей», — розповіла депутатка Київради.

Підписуйся на нашi

ще новини