Кожна хвилина на рахунку, — «Голос» вимагає невідкладно вирішити проблему з киснем для хворих на Covid-19

Кожна хвилина на рахунку, — «Голос» вимагає невідкладно вирішити проблему з киснем для хворих на Covid-19

Медична система України перебуває на межі колапсу. Кількість важкохворих на коронавірус стрімко зростає, а кисню в лікарнях критично не вистачає. Ситуація потребує негайного рішення, тому «Голос» разом з колегами з «Європейської солідарності» ініціює позачергове засідання парламенту у вівторок, 2 листопада.

Ми вимагаємо негайно ухвалити за основу і в цілому законопроект народної депутатки фракції «Голос» Інни Совсун #5460 про кисневі станції. Документ був проголосований у першому читанні ще в липні, проте так і «завис у повітрі». Він передбачає встановлення потужних кисневих станцій в усіх лікарнях, що мають ковід-відділення.

Сьогодні це — єдиний шанс врятувати життя українців. Кисневі станції потужніші, ніж концентратори й більш ефективні для лікування важких пацієнтів.

Наслідки ігнорування проблеми з киснем для хворих на коронавірус були очевидними задовго до того, як ситуація стала просто катастрофічною. Сьогодні лікарні переповнені, кисень закінчується, порятунок важкохворих на ковід дається медикам все складніше.

Ми вимагаємо терміново ухвалити закон про кисневі станції, тому ініціюємо, спільно з іншими опозиційними фракціями, позачергове засідання парламенту у вівторок, 2 листопада.

Підписуйся на нашi

ще новини