Краще мати навички стрільби й тактики, ніж не мати їх, — Інна Совсун пропонує зробити предмет «Захист України» єдиним для хлопців і дівчат

Краще мати навички стрільби й тактики, ніж не мати їх, — Інна Совсун пропонує зробити предмет «Захист України» єдиним для хлопців і дівчат

В умовах повномасштабного вторгнення рф і навіть після перемоги, мати навички стрільби і тактики життєво необхідно. І якщо хлопчики у школі це вивчають, то чому б не дати такої можливості і дівчаткам. Тим паче, що жінки служать в ЗСУ. Відповідні звернення до Міносвіти з проханням зробити предмет «Захист України» однаковим для обох статей направила заступниця голови партії «Голос», народна депутатка Інна Совсун.

«Що робити дівчатам, які хочуть навчитися стріляти, долати смугу перешкод або готуються до військової кар'єри? Записуватися на платні курси й формувати самим собі програму. Але чому ці навички не може дати школа? Щоб виправити цей перекіс, я відправила два депутатські звернення до Міносвіти. Я запропонувала створити єдиний навчальний план для хлопців та дівчат», — розповідає народна депутатка.

Також Інна Совсун готує звернення до Урядової уповноваженої з питань гендерної політики з проханням втрутитися і зробити програму «Захист України» однаковою і для хлопчиків, і для дівчаток. Адже зараз щоб змінити для себе навчальний план та займатися на рівні з хлопцями, дівчата мають знати про таку опцію, потім переконати батьків надати згоду на вивчення навчального предмета на рівні з хлопцями і до всього ще переконати завучів і директора школи.

«Поки що військова служба для жінок не обов'язкова в Україні, але, по-перше, багато жінок та дівчат пішли до лав Збройних сил добровільно. По-друге, краще половині населення України мати навички стрільби й тактики, ніж не мати їх. По-третє, право чинити збройний супротив агресору мають право всі. І краще бути до цього готовими», — наголошує представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини