Країні потрібен невідкладний план подолання економічної та медичної криз, — Кіра Рудик

Країні потрібен невідкладний план подолання економічної та медичної криз, — Кіра Рудик

За час пандемії влада довела свою неспроможність в організації протидії поширенню COVID-19 та подоланню наслідків епідемії в економіці та медицині.

Некомпетентність міністра Степанова та всього керівництва МОЗ призвела до провалу кампанії масової вакцинації, неспроможності забезпечити лікарів необхідними засобами індивідуального захисту, обладнанням та киснем для надання медичної допомоги пацієнтам. Крім того, маємо негайно підтримати економіку реальними дієвими інструментами. Без цього країна ще не один рік буде знаходитися в полоні у вірусу та некомпетентності влади.

Саме тому лідерка «Голосу» Кіра Рудик зареєструє у Верховній Раді постанову, спрямовану на вирішення медичної кризи, а до цього «Голос» зареєстрував антикризовий законопроект №5346, що забезпечить підтримку економіки під на час карантинних обмежень.

Пряма мова

Кіра Рудик, лідерка партії «Голос»:

— Країні потрібен прагматичний та професійний план подолання кризи. Тож ми з колегами реєструємо проект постанови Верховної Ради про першочергові кроки, які має зробити влада для подолання медичної кризи. Крім того, «Голос» запропонував антикризовий економічний план та пропонує колегам у Раді підтримати його.

Для того, щоб стабілізувати ситуацію в економіці та медичній сфері нам потрібно здійснити пять невідкладних кроків.

Перший — відставка Максима Степанова, що повністю провалив роботу на посаді міністра. Провалено і організацію вакцинації, і забезпечення лікарень. Хоча Верховна Рада з цим рішенням запізнюється майже на рік, але краще пізно ніж ніколи.

Другий — повна ревізія роботи МОЗ, який тотально провалив організацію лікування від коронавірусу, а також своєчасну організацію масової вакцинації. Офіс Генерального прокурора має здійснити розслідування фактів порушення під час використання коштів Фонду боротьби з коронавірусом, встановлених Державною аудиторською службою України.

Третій — створення реалістичного плану вакцинації, що підкріплений реальними угодами з постачальниками, а також проведення адекватної інформаційної кампанії. Бо без масової вакцинації населення ніякі локдауни не допоможуть.

Четвертий — поки ми чекаємо на вакцинацію — забезпечити лікарні киснем та всім необхідним обладнанням, забезпечити всіх медичних працівників обіцяними додатковими виплатами, а також без затримок виплачувати лікарняні в разі хвороби на коронавірус.

І п'ятий крок — за порядком, а не за значенням — підтримка економіки на час карантинних обмежень. Антикризовий пакет «Голосу» для економіки — законопроект №5346 — підтримали більше 20 бізнес-асоціацій, сотні підприємців, за якими стоять десятки тисяч працівників. Він має бути проголосований Верховною Радою. Ми маємо діяти швидко та ефективно, щоб вийти з цієї кризи сильнішими як держава та суспільство!

Підписуйся на нашi

ще новини