Країни, які надають нам найбільше допомоги у війні з росією, закликають визнати цивільні партнерства, — Інна Совсун

Країни, які надають нам найбільше допомоги у війні з росією, закликають визнати цивільні партнерства, — Інна Совсун

Консульства 15 країн підтримали ЛГБТ+ військових, що захищають Україну на полі бою і закликають український уряд забезпечити легальний шлях для державного визнання цивільних партнерств. Про це повідомила народна депутатка, заступниця голови партії «Голос» Інна Совсун, яка є ініціаторкою законопроєкту про цивільні партнерства.

«Заяву зробили консульства Франції, Німеччини, Швеції, Канади, Нідерландів, Данії, Іспанії, Великобританії, Норвегії, Австралії, Нової Зеландії, Швейцарії, Австрії, Греції, ЄС та інші. Саме ці країни, які шанують права ЛГБТ+ спільноти як базові, надають Україні найбільше допомоги у боротьбі з російською агресією, зокрема важку зброю», — повідомила народна депутатка.

Інна Совсун наводить приклад Естонії. Ця країна ухвалила законопроєкт про цивільні партнерства ще у 2015 році, коли його підтримка серед громадян була менше ніж 50%. Тобто менше, ніж зараз в Україні. Це мало позитивний вплив на думку громадян прав про ЛГБТ+, і вже зараз суспільство дозріло до повного прийняття ЛГБТ+ людей на державному рівні.

«Після виборів цієї весни сформували новий уряд, і до коаліційної угоди увійшла обіцянка про одностатеві шлюби на додаток до одностатевих партнерств, які вже дозволені. Через місяць законопроєкт вже розробили й відправили до парламенту.

Яка країна ближча нам за цінностями? Скрєпна pociя чи Естонія, військова допомога якої вже дорівнює 1% ВВП країни? Питання, звісно, риторичне. Я сподіваюся, Верховна Рада якомога скоріше ухвалить законопроєкт №9103 про реєстровані партнерства. Всі українці та українки мають мати рівні права», — наголошує представниця «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини