Криза уряду негативно впливатиме на євроінтеграційний процес, для переговорів нам потрібні міцні міністерства і сотні професійних кадрів, — Андрій Осадчук

Криза уряду негативно впливатиме на євроінтеграційний процес, для переговорів нам потрібні міцні міністерства і сотні професійних кадрів, — Андрій Осадчук

Звільнення міністрів і численні вакантні посади в Кабміні говорять про кризу уряду, яка є дуже небезпечною, як з огляду на повномасштабну війну, так і для переговорів про вступ України до ЄС. На цьому наполягає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Це говорить про слабкість українського уряду і кризу інституцій, це печально, виходячи з того, що ми в третьому році повномасштабної війни. З жахом думаю про те, яким чином ми будемо проводити (і вже би мали почати) перемовини про вступ в ЄС.

Це величезний обʼєм інформації по кожній галузі, по кожному сектору економіки, де сотні і тисячі питань, які мають не просто обговорювати, а де треба захищати інтереси і позицію України. І все це треба робити, знаючи бездоганно англійську (бажано і французьку та німецьку), знаючи європейське законодавство, європейські стандарти і практики. Головне питання: хто фізично вестиме переговори про вступ, враховуючи той стан справ в уряді, який зараз є?», — наголошує народний депутат.

За словами Андрія Осадчука, переговори про вступ — складний процес, де не буде поблажок нікому.

«В ЄС нас приймають не як в клуб якихось джентльменів, де будуть наливати чай і говорити про погоду. Там в усіх свої жорсткі економічні і політичні інтереси. Блокада польського кордону — це квіточки, ягідки — ще попереду. Тому оця очевидна криза уряду може мати дуже довготривалі наслідки як в питанні євроінтеграції, так і в утриманні ситуації в країні під час війни», — резюмує політик.

Підписуйся на нашi

ще новини