Лише жорстка і чітка артикуляція правди про ризики принесе результат, — Андрій Осадчук про комунікацію з партнерами

Лише жорстка і чітка артикуляція правди про ризики принесе результат, — Андрій Осадчук про комунікацію з партнерами

Україна має доносити до партнерів усю правду про наслідки зволікання з наданням озброєння, його кількості, характеристик і заборон щодо нанесення ударів по території рф. Хай якими би неприємними і жорстокими такі заяви не були, їх слід робити. На цьому наполягає народний депутат «Голосу» Андрій Осадчук.

«Нам треба максимально чітко на всіх міжнародних майданчиках, офіційно і неофіційно, з трибун і за чашкою кави, в Брюсселі, Вашингтоні, кругом пояснювати партнерам усі наслідки. Що якщо не можна бити по ворогу всюди, включно з його територіями, то вся їхня допомога піде коту під хвіст. Вона буде лише провокувати обстріли з боку рф і збільшувати жертви серед нашого цивільного населення і руйнацію інфраструктури. Це жодним чином не буде впливати на путіна, на його військо і на темпи завершення війни на наших умовах», — пояснює народний депутат.

Те саме стосується страху перед ескалацією. Його вже поступово долають у західному світі, але не так швидко, як цього вимагають поточні виклики.

«Стосовно страху ескалації, треба чітко говорити і про це теж. Що таке ескалація? Що ще путін не зробив в Україні, щоб казати, що може бути ескалація? Крім ядерної зброї, все інше було використане: масові вбивства, масові страти, катування, зґвалтування, стирання з лиця землі міст і сіл — всі можливі воєнні злочини вже вчинені в Україні військами рф. І коли Європа боїться ескалації, — це просто страх того, що війна якось вийде за межі України і тому багатьом вигідно, аби вона там і тривала стільки, скільки зможуть сторони. Але це стратегія, що веде до поразки самої Європи. Потроху це починають розуміти, бо поразка України однозначно призведе до колапсу тієї Європи, яку ми знаємо сьогодні», — зазначає політик.

Щоб зрушити сприйняття Заходу, слід посилено працювати на усіх рівнях і залучати усі наявні ресурси.

«Тільки максимальна робота української сторони на всіх майданчиках може дати результат. Тільки чітка артикуляція, можливо, неприємної, але правди, може дати результат. Цим має займатись МЗС і залучати усі наявні ресурси. Зараз, наприклад, ресурс українського парламенту, використовується дуже обмежено», — зауважує представник «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини