Лозинський: «Голос» не підтримує закон про перезавантаження влади з огляду на «фактор Януковича»

Лозинський: «Голос» не підтримує закон про перезавантаження влади з огляду на «фактор Януковича»

Фракція «Голосу» у Верховній Раді утримується від підтримки законопроекту щодо перезавантаження влади через закладені в ньому можливості для зловживання владою.

«У фракції «Голосу» для оцінки деяких законопроектів ми використовуємо «фактор Януковича». Що це таке? Коли ми приймаємо рішення, чи будемо ми голосувати «за», утримуватися чи голосувати «проти», ми дискутуємо: а як би ми приймали відповідне рішення, якби президентом був Янукович чи якби ми знали, що прем’єр-міністром буде Азаров», — наголосив депутат фракції «Голосу» Роман Лозинський.

Він пояснив, що законопроект щодо перезавантаження влади є частиною комплексу ініціатив, які призводять до надмірної концентрації влади: «Ми підтримували б цей законопроект, якби він не був одним із пазлів. Якби Національну гвардію не хотіли зав’язати під президента, якби у депутатів не забирали право законодавчих ініціатив та не звужували їхні права, якби прокуратуру не хотіли сформувати в ручному режимі, можливо, тоді фракція «Голосу» і підтримувала б цей законопроект».

Депутат відзначив, що технократи в новому уряді й справді варті кредиту довіри, щоб втілювати необхідні зміни. Але обговорюваний законопроект, хоча й покликаний певним чином розв’язати руки технократами, надасть можливості для зловживань і недоброчесним держслужбовцям.

«Ці повноваження і спрощення можуть створити ручний режим, коли під певних людей прописуються певні норми. На жаль, ми не можемо бути певні, що такі речі спрацюють в позитив. Саме тому фракція «Голос» надалі конструктивно підтримуватиме усі пропозиції, що будуть спрямовані на розв’язування рук для технократів, але ми будемо точно не підтримувати та утримуватися у питаннях, що будуть створювати певні ризики», — заявив Лозинський.

Підписуйся на нашi

ще новини