Має бути використаний поліграф, — Роман Костенко про допит осіб, які знали про спецоперацію по затриманню  «вагнерівців»

Має бути використаний поліграф, — Роман Костенко про допит осіб, які знали про спецоперацію по затриманню «вагнерівців»

Депутати від опозиції мають бути присутні під час заслуховування екс-голови Головного управління розвідки України Василя Бурби. Це необхідно, щоб не допустити маніпуляцій і викривлення інформації з боку провладної ТСК. Подібні випадки вже були, і для того, щоб справу не «злили», необхідно наполягати на присутності опозиції і, навіть, використанні поліграфу. Таку думку висловив народний депутат партії «Голос» Роман Костенко.

«Ми вже бачили, як під час брифінгів провладної ТСК нахабно викривлюють інформацію. Наприклад, після заслуховування розвідників, на брифінгу сказали: «прийшли двоє людей, які розказали свою версію». Ніхто не сказав, що з’явилась нова версія, і тепер їх дві, ТСК буде з цим розбиратися. Потім вони маніпулювали, що то була не «спецоперація», а «спецзахід». Саме тому, дуже важливо, щоб свідчення Василя Бурби чули не тільки представники монобільшості, а й опозиції. Його слова дуже важливі для з'ясування правди», — пояснив Роман Костенко.

Також він запропонував простий і дієвий метод, щоб «розставити всі крапки над «і» — поліграф. Професійні поліграфологи є в Головному управлінні розвідки України та у Службі безпеки України. За інформацією Романа Костенка, Василь Бурба висував таку пропозицію певним особам, які знали про проведення спецоперації ще до того, як про неї дізналося суспільство. Після цього його майже відразу звільнили, підкреслив Роман Костенко.

Підписуйся на нашi

ще новини