Маємо підготувати детальний план на період «важкої зими», — Кіра Рудик

Маємо підготувати детальний план на період «важкої зими», — Кіра Рудик

Яким би чином ми не готувались до прийдешнього опалювального сезону, постійно є ризики, що ворог обстріляє обʼєкти критичної інфраструктури. Тому у держави має бути детальний план на всі випадки розвитку ситуації взимку, місцеве самоврядування має підготувати резервні варіанти обігріву і кожен громадянин — обдумати, що він робитиме. Таку думку висловила лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

«Ця зима буде дуже важкою і як би ми до неї не підготувалися, проблема в тому, що ризики ударів росіян по обʼєктах критичної інфраструктури, які відповідальні за опалення, дуже високі. Це не секрет. І що ми будемо робити у випадку атак на такі центри, як забезпечувати опалення в прифронтових зонах і в тилу — питання відкрите. Ми поки не почули від влади про наявність такого плану», — констатує лідерка «Голосу».

Підготовка до зими йде повільніше, ніж мала бути, і тут потрібні зусилля усіх: від держави до громадян.

«Не все може зробити держава і партнери. Вони прямо говорять, що можуть надати допомогу, але що робити, коли ця допомога буде зруйнована як критична інфраструктура обстрілами? Ми зараз на місцевих рівнях працюємо над альтернативними джерелами опалення хоча би для садочків, лікарень і волонтерських центрів. Усім потрібно підстрахуватись. Тому закликаю українців вже думати про це і мати на увазі електричне опалення чи інші резервні варіанти», — резюмує народна депутатка.

Підписуйся на нашi

ще новини