Маємо зробити все можливе, щоб прибутки з активів рф надійшли в Україну якнайшвидше, — Кіра Рудик

Маємо зробити все можливе, щоб прибутки з активів рф надійшли в Україну якнайшвидше, — Кіра Рудик

Після рішення партнерів надати Україні кредит у 50 млрд доларів під прибутки із заморожених російських активів, держава має зосередити зусилля на пришвидшенні отримання цих коштів, а також забезпечити їх максимально прозоре використання. На цьому наголошує народна депутатка, лідерка партії «Голос» Кіра Рудик.

«Я сподіваюсь, що ми зробимо усе зі свого боку, щоб пришвидшити надходження цих коштів і головне — не дати партнерам жодного сумніву щодо прозорості їх використання. Це надзвичайно важливо. Нам здається, що корупційні скандали бачимо тільки ми, але це не так. Наші партнери дуже прискіпливо до цього ставляться, бо для них це означає нецільове використання грошей їх платників податків.

Тому будемо контролювати владу щодо використання цих коштів і дуже сподіваємось, що вони надійдуть якомога швидше», — підкреслила народна депутатка.

Не менш важливо і те, що поки немає застережень щодо використання цього кредиту на усі потреби України, в тому числі і оборонні.

«Зараз залишається питання, коли гроші надійдуть до України, ми очікуємо, що це станеться на початку осені, коли вдасться вирішити всі бюрократичні питання. І друге — чи можна буде використовувати ці кошти на безпекові витрати», — зауважила лідерка «Голосу».

Підписуйся на нашi

ще новини